Nacionālā pārtikas kvalitātes shēma

Jaunumi

  • IMG_0069.jpg
  • Publicitates.jpeg
  • IMG_20181018_115943.jpg
  • Salaspils_5d (1).png

Labākā topošā maizniece no Jelgavas – Justīne Jumīte

22 Nov

21. novembrī Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā noslēdzies profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu  profesionālās meistarības konkurss "Jaunais Maiznieks 2019". Par uzvarētāju kļuvusi Jelgavas Amatu vidusskolas 3. kursa audzēkne Justīne Jumīte.

Audzēkņu uzdevums bija pagatavot veselīgu maizi mūsdienīgam patērētājam, izmantojot tikai dabiskas izcelsmes izejvielas. Audzēkņu sniegumu konkursā vērtēja profesionāla žūrija – Edgars Grāvītis, maiznieka amata meistars, SIA “Lāči” tehnologs, Iveta Sokolova  SIA “Lanordija” jaunu produktu vadītāja Baltijas valstīs un Toms Blumbergs, maiznieka amata zellis, SIA “Saldus maiznieks” ražošanas vadītājs.

Konkursa uzvarētāja Justīne Jumīte (pasniedzēja Gunta Briede) no Jelgavas Amatu vidusskolas ieguvusi titulu “Jaunais Maiznieks 2019” un naudas balvu 200 eiro apmērā. Otro vietu izcīnīja Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma audzēkne Kate Zeltiņa (pasniedzēja Inese Bedeice), bet godpilno trešo vietu ieguvusi Ogres tehnikuma audzēkne – Līga Zeltiņa. Konkursa laikā dalībnieku pedagogiem notika meistarklase ‘’Izcep savu saldskābmaizi”, ko vadīja  SIA N.Bomja maiznīcas “Lielezers” ražošanas vadītājs Valters Kanopa.

Speciālbalvas no SIA “Dona”, AS “Hanzas Maiznīca”,  SIA “Lāči”, SIA “Lanordija”, SIA “Puratos Latvija”, Latvijas Maiznieku biedrības un biedrības “Radošo Domu un Darba centrs “Svētelis”” saņēma ne tikai konkursa dalībnieki, bet arī pasniedzējas, kas devušas lielāko ieguldījumu savu audzēkņu izaugsmē.

Konkursu organizēja Pārtikas produktu kvalitātes klasteris un Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija sadarbībā ar Latvijas Maiznieku biedrību un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumu. Ar izejvielām konkursu atbalstīja AS “Rīgas Dzirnavnieks”. Konkursu līdzfinansēja Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

Konkursa mērķis ir saglabāt un popularizēt maiznieka profesiju, kā arī veicināt audzēkņu profesionālās iemaņas un radošo domāšanu inovāciju virzienā. Konkursā piedalījās profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi vecumā no 17 līdz 23 gadiem, kopumā 12 topošie maiznieki no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, Valmieras tehnikuma, kā arī Jelgavas Amatu vidusskolas, Ogres tehnikuma un Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma.

 

Atpakaļ
Kā iegūt Karotītes?
Iepazīsties ar noteikumiem
Iepazīstieties ar 2014. gada 12. augusta Ministru kabineta noteikumiem Nr. 461 „Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība” (turpmāk – Noteikumi) (pieejami šeit), pievēršot uzmanību šo Noteikumu pielikumiem, kuros minētas konkrētu Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas (NPKS) produktu prasības.
Aizpildi iesniegumu PVD
Aizpildiet iesniegumu produktu sertifikācijai Nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā katram produktam, ko vēlaties pieteikt dalībai NPKS. Šī iesnieguma veidlapu varat atrast Pārtikas un veterinārā dienesta interneta mājas lapā www.pvd.gov.lv. Iesniegumam neaizmirstiet pievienot izejvielu piegādātāju un produktu saņēmēju sarakstu.
Gaidi ziņu
Pēc visu dokumentu saņemšanas ar Jums sazināsies PVD pārstāvis, lai pārrunātu sertifikācijas procesa tālāko norisi un vienotos par pārbaudes laiku Jūsu uzņēmumā.
Noslēdz līgumu ar LPUF
Pēc pozitīva PVD lēmuma un iesnieguma aizpildīšanu par dalību nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā, iesniedziet to LPUF. Uzrādot PVD izsniegto sertifikātu LPUF, ar Jums tiks slēgts Sublicences līgums, kurā atrunāti NPKS norādes lietošanas nosacījumi, kā arī minēts maksājumu apmērs par NPKS norādes publicitātes organizēšanai, apdrošināšanai, reģistra uzturēšanai u.c. izdevumiem.
Pārbaužu veikšana
Saskaņā ar Noteikumiem uzraudzības laikā Jūsu uzņēmuma pārbaude tiks veikta vismaz reizi gadā, savukārt Jūsu izejvielu piegādātāju plānoto pārbaužu biežums tiks noteikts pamatojoties uz risku analīzi.