Nacionālā pārtikas kvalitātes shēma

Jaunumi

  • Publicitates.jpeg
  • IMG_20181018_115943.jpg
  • Salaspils_5d (1).png
  • Infografika_Kvalitates zimes.png

Konkursā topošajiem maizniekiem rekordskaits dalībnieku

20 Nov

Ceturtdien, 21. novembrī Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā notiks profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu  profesionālās meistarības konkurss “Jaunais Maiznieks 2019”, informē Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) vadītāja Ināra Šure.

Konkursa mērķis ir saglabāt un popularizēt maiznieka profesiju, kā arī veicināt audzēkņu profesionālās iemaņas un radošo domāšanu inovāciju virzienā. Šā gada uzdevums jaunajiem maizniekiem būs pagatavot un izcept veselīgu maizi mūsdienīgam patērētājam, izmantojot dabiskas izcelsmes izejvielas.

“Konkursā šogad piedalīsies rekordskaits dalībnieku! Esam gandarīti par jauniešu un viņu pedagogu aktivitāti. Tāpat kā latvieša ēdienkarte nav iedomājama bez maizes, tāpat pārtikas nozares neatņemama sastāvdaļa ir maizes ceptuves. Ar šo konkursu mēs vēlamies popularizēt pārtikas nozares tradicionālās profesijas un celt nozares prestižu,” uzsver LPUF padomes priekšsēdētāja Ināra Šure.

Latvijas Maiznieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka norāda, ka šādi konkursi palīdz saglabāt un attīstīt maiznieka amatu Latvijā, radīt jaunas receptes, celt jauniešu kvalifikāciju un veicināt profesijas un skolu atpazīstamību Latvijā.

Konkursā piedalīsies profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi vecumā no 17 līdz 23 gadiem. Šogad saņemts rekorodskaits pietiekumu – konkursā startēs 12 topošie maiznieki no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, Valmieras tehnikuma, kā arī Jelgavas Amatu vidusskolas, Ogres tehnikuma un Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma.

Konkursa laikā dalībnieku pasniedzējiem notiks saldskābmaizes cepšanas meistarklase.

Konkursa uzvarētājs saņems titulu “Jaunais Maiznieks 2019” un naudas balvu. Paredzētas arī uzņēmumu specbalvas.

“Jaunais Maiznieks 2019” notiks 21. novembrī – Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā, Nīcgales ielā 26.

Konkursu organizē Pārtikas produktu kvalitātes klasteris un Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija sadarbībā ar Latvijas Maiznieku biedrību un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumu. Ar izejvielām konkursu atbalstīs AS “Rīgas Dzirnavnieks”. Konkursu līdzfinansēs Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

 

Atpakaļ
Kā iegūt Karotītes?
Iepazīsties ar noteikumiem
Iepazīstieties ar 2014. gada 12. augusta Ministru kabineta noteikumiem Nr. 461 „Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība” (turpmāk – Noteikumi) (pieejami šeit), pievēršot uzmanību šo Noteikumu pielikumiem, kuros minētas konkrētu Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas (NPKS) produktu prasības.
Aizpildi iesniegumu PVD
Aizpildiet iesniegumu produktu sertifikācijai Nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā katram produktam, ko vēlaties pieteikt dalībai NPKS. Šī iesnieguma veidlapu varat atrast Pārtikas un veterinārā dienesta interneta mājas lapā www.pvd.gov.lv. Iesniegumam neaizmirstiet pievienot izejvielu piegādātāju un produktu saņēmēju sarakstu.
Gaidi ziņu
Pēc visu dokumentu saņemšanas ar Jums sazināsies PVD pārstāvis, lai pārrunātu sertifikācijas procesa tālāko norisi un vienotos par pārbaudes laiku Jūsu uzņēmumā.
Noslēdz līgumu ar LPUF
Pēc pozitīva PVD lēmuma un iesnieguma aizpildīšanu par dalību nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā, iesniedziet to LPUF. Uzrādot PVD izsniegto sertifikātu LPUF, ar Jums tiks slēgts Sublicences līgums, kurā atrunāti NPKS norādes lietošanas nosacījumi, kā arī minēts maksājumu apmērs par NPKS norādes publicitātes organizēšanai, apdrošināšanai, reģistra uzturēšanai u.c. izdevumiem.
Pārbaužu veikšana
Saskaņā ar Noteikumiem uzraudzības laikā Jūsu uzņēmuma pārbaude tiks veikta vismaz reizi gadā, savukārt Jūsu izejvielu piegādātāju plānoto pārbaužu biežums tiks noteikts pamatojoties uz risku analīzi.