Lai iespējami vairāk Latvijas ražotāju varētu piedalīties pārtikas kvalitātes shēmās, dodot iespēju patērētājiem saņemt kvalitatīvu vietējo produkciju, valdība otrdien, 20. oktobrī, grozīja pārtikas kvalitātes shēmu prasības.
Turpmāk pārtikas kvalitātes shēmās būs iekļauti arī svaigi un mizoti kartupeļi un citi dārzeņi, skābēti un sālīti dārzeņi, kafija, tēja un manna.
Daži kvalitātes prasību rādītāji ir precizēti, piemēram, pienam - sasalšanas punkts, gaļai – tauku un saistaudu saturs, paaugstinātas kvalitātes prasības eļļas augu produktiem, bet papildinātas prasības - primāro produktu ražotājiem.
Divas būtiskas lietas, kas attiecas uz Karotītēm:
1) Ēdināšanas uzņēmumos ēdienkartē varēs likt Karotītes norādi, norādot, uz kuriem produktiem tā konrēti attiecas (1.4 punkts).
2) Svaigu gaļu turpmāk varēs marķēt arī ar Bordo karotīti.
Noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 2014.gada 12.augusta noteikumos Nr.461 "Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība"" stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”.